Конкурси

European Statistics Awards Programme (organised by Eurostat)

Dear colleagues of "Ss. Cyril and Methodius" University in Skopje; Faculty for natural sciences, On behalf of Eurostat, we have the pleasure to announce the launch of the European Statistics Awards Programme – beginning with the European Statistics Awards for Now casting (starting on 1 September 2022), wherein teams will have the opportunity to compete for prizes amounting to up to EUR 8000 per time series. 

World University Service информации и повик за апликации на North Macedonia – Career Transition Support програмата

Почитувани студенти, подолу Ви го препраќам текстот на писмото од канцеларијата на World University Service, која претставува невладина организација која овозможува да се воспостави врската помеѓу дипломираните студенти и магистрандите, со бизнис секторот во Македонија, а пред се на оној поврзан со Германија. Мило ми е да истакнам дека Природно-математичкиот факултет, со човечкиот капацитет и квалитет кој го поседува, е избран како појдовна точка од каде студентите од целата држава и сите области ќе може да се информираат за можностите за продолжување на нивните кариери. Во прилог се дадени флаери преку кои можете дополнително да се информирате за отворениот конкурс за аплицирање, како и формуларот за конкурирање на тековниот конкурс кој трае до 31.08.2022. Ви посакувам успех, Проф. д-р Владимир Ивановски Vice Dean International Cooperation, Science and Application Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Faculty of Natural Sciences and Mathematics  

Конкурс во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: индивидуална мобилност за студенти за академската 2022/2023 година

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ. 

Конкурс за доделување на средства на домашни научни истражувачи за студиски престои во странство за 2022 година

Министерството за образование и наука објавува јавен конкурс за доделување на средства за учество на домашни научни истражувачи за студиски престои во странство за 2022 година. 

Конкурс за доделување на средства за учество на домашни научни истражувачи на меѓународни научни собири во странство за 2022 година

Министерството за образование и наука објавува јавен конкурс за доделување на средства за учество на домашни научни истражувачи на меѓународни научни собири за 2022 година. 

Конкурс за доделување на средства за финансирање трошоци и услуги, за печатење на зборници на трудови од одржаните научни собири за 2022

Министерството за образование и наука објавува јавен конкурс за доделување на средства за финансирање на материјални трошоци и услуги, за печатење на зборници на трудови од одржаните научни собири за 2022 година. 

Виртуелен курс „Педагошки иновации“ во организација на МАШАВ – Израелска агенција за меѓународна развојна соработка

Амбасадата на Република Северна Македонија во Тел Авив, Израел информира дека во организација на МАШАВ – Израелска агенција за меѓународна развојна соработка ќе се одржи виртуелен курс со наслов „Педагошки иновации“ во периодот од 18.11 до 16.12.2021 година, во вкупно 5 сесии. 

<< претходно | | следно >>