Соопштенија oд институти :

Соопштенија од Институт за биологијакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за географијакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за етнологија и антропологијакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за математикакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за физикакон Институтот

loading

Соопштенија од Институт за хемијакон Институтот

loading

Соопштенија од факултетотАрхива

26 ноември 2021 ОДЛУКА

ОДЛУКА за распишување на избори за претседател и членови на факултетското студентско собрание
на Природно-математичкиот факултет во Скопје

23 ноември 2021 Отворен ден на УКИМ

На само еден клик до откривање на сите тајни на природата: Природно - математички факултет

Повеќе

09 ноември 2021 Термин за полагање на Педагогија во ноемвриска испитна сесија за 2021/2022

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Педагогија, кај проф. д-р Борче Костов, во  ноемвриската  испитна сесија ќе се одржи на 01.12.2021, од  11 до 12 часот преку MS Teams. Студентите кои сакаат да полагаат, пред испитот, да му пишат на проф Борче Костов, за да може да им испрати покана за полагање. Електронската адреса на професорот е: borcekostov@yahoo.com

Архива на сите соопштенија

Огласна табласите

Стипендија

Постојаниот секретаријат на Јадранско-јонската иницијатива објавува Повик за доделување на 10 двегодишни стипендии, финансирани од италијанското Министерство за надворешни работи и меѓународна соработка, кои ќе им бидат доделени на студенти кои доаѓаат од Јадранско-јонскиот регион и Западен Балкан...

Повеќе

I Циклус

Деканатската управа на Природно - математички факултет донесе Одлука за делумно ослободување од плаќање партиципација / школарина за особено успешни студенти.

Симни PDF

III Циклус

Амбасадата на Словачката Република во Скопје известува за повик за апликации за стипендии во рамки на Словачката национална програма за мобилност (Slovak National Mobility Programme).

Повеќе

Конкурсисите

Резултати од конкурсот на МОН

за доделување на студентски стипендии за академската 2021/2022 година.

Повеќе

Ранг листи на научно - истражувачки проекти финансирани од МОН

согласно Конкурсот за финансирање на научно-истражувачки проекти од посебен и јавен интерес за 2021 година (поддршка за развој на лабораториски ресурси).

Повеќе

Виртуелен курс „Педагошки иновации“ во организација на МАШАВ – Израелска агенција за меѓународна развојна соработка

Амбасадата на Република Северна Македонија во Тел Авив, Израел информира дека во организација на МАШАВ – Израелска агенција за меѓународна развојна соработка ќе се одржи виртуелен курс со наслов „Педагошки иновации“ во периодот од 18.11 до 16.12.2021 година, во вкупно 5 сесии.

Повеќе

Службено лице за посредување во врска со информации од јавен карактер:

Секретар
Сања Мицковиќ
02/3249-809
sekretar@pmf.ukim.mk